Kosten meubels lakken

Meubels zijn een kostbare aankoop. Vaak geef je er flink wat geld aan uit en als je meubels dan eenmaal in je huis staan ben je er zuinig op. Veel mensen zijn verknocht aan de indeling van hun meubels. Ze houden van de indeling van een kast en zullen er dan ook zo lang mogelijk mee willen doen. Helaas worden veel meubels afgedankt voordat ze versleten zijn. De reden hiervan is duidelijk. Een meubelstuk wat gelakt is zal op een gegeven moment uit de mode raken. Het is in dat geval een waardevol idee om een meubelstuk opnieuw te laten lakken.

Kan je zomaar ieder meubelstuk laten lakken

Je zou denken dat je zomaar ieder meubelstuk kan laten lakken, maar niks blijkt minder waar te zijn. Het is altijd goed om te kijken naar het materiaal waar een meubelstuk van gemaakt is. Is het meubelstuk van hout gemaakt, dan is het de moeite waard om het te lakken. Zeker wanneer het meubelstuk met deugdelijke verbindingen is gemaakt kan je het schilderwerk nog laten bijwerken. Je hebt het dan doorgaans wel over een kostbaar houten meubelstuk. Heb jij een meubelstuk staan in je huis wat met fineer is afgewerkt en waarvoor spaanplaat of triplex is gebruikt, dan is het doorgaans niet mogelijk om het meubelstuk te laten lakken. Door de folielaag zal lak niet houden. Bovendien is de constructie vaak zodanig zwak dat een meubelstuk dan niet gedemonteerd en weer gemonteerd kan worden.

Meubels laten lakken; wat kost dat

Wil jij een meubelstuk laten lakken, dan is het goed om te weten waar je ongeveer aan toe bent. We informeerden voor je bij een paar meubelspuiterijen. Dit zijn bedrijven met een spuitcabine waar ze meubelstukken – al dan niet gedemonteerd – in plaatsen om ze vervolgens van een nieuwe laklaag te voorzien. We keken voor jou naar de kosten.

 

Welk meubelstuk laat je lakken Specificatie Wat is de grondslag van de prijs Prijs
Lakken van een tweedeurs kledingkast Demonteren, opschuren en opnieuw lakken van een tweedeurs kast Per kast Tussen 275 en 345 euro
Lakken van een eetstoel Demonteren, opschuren en opnieuw lakken van een eetstoel Per stoel Tussen 29 en 39 euro
Lakken van een keukenkastdeurtje Demonteren, opschuren en opnieuw lakken van een kastdeurtje Per deurtje Tussen 50 en 85 euro

 

  • Als jij je meubelstukken bij een woonboulevard koopt. Ga jij voor je meubelstukken graag naar een woonboulevard om daar een goede kwaliteit te kopen, dan kan je een meubelstuk prima opnieuw laten lakken of spuiten. De kwaliteit van het meubelstuk is nog zodanig goed dat het meubelstuk kan worden gedemonteerd voor het lakken. Vervolgens kan het na het overlakken weer zonder problemen worden gemonteerd. De kosten van het lakken wegen op tegen de kosten van een nieuw meubelstuk.
  • Als jij je meubelstukken bij een woonwarenhuis koopt. Koop jij je meubelstukken graag in bulk in een woonwarenhuis? In dat geval is het maar de vraag of je het meubelstuk wel ongestraft kan demonteren en vervolgens weer kan monteren. Je zal er goed aan moeten denken dat je de constructie niet aantast. Bovendien moet je goed kijken of de kosten van het laten overlakken nog wel opwegen tegen de kosten van een nieuw meubelstuk.

Jij bepaalt de prijs van het spuiten of lakken

  • Keuze 1: Wat voor meubelstuk wil je laten spuiten. Laat je een klein bijzettafeltje spuiten zonder al teveel franje, dan kan dit prima in zijn geheel in de spuitcabine. De verf zal het hele tafeltje goed kunnen bereiken. Heb je echter een kledingkast met twee of meer deuren, dan moet deze worden gedemonteerd voordat het kan worden gespoten. In dit geval ben je meer kwijt voor het spuiten van een meubelstuk.
  • Keuze 2: Hoe gecompliceerd is het meubelstuk. Wil je een meubelstuk laten spuiten wat een aantal sierranden en houtsnijwerk heeft, dan is het wat gecompliceerder om te laten lakken of spuiten. Je zal in dat geval wellicht wat meer moeten betalen voor het lakken van je meubelstuk.
  • Keuze 3: Moet het meubelstuk worden opgeschuurd. Wil je een meubelstuk laten lakken, dan moet de lak natuurlijk wel goed houden. Wellicht moet het meubelstuk dan worden opgeschuurd. Daar betaal je extra voor. De kosten van deze service bedragen 20 tot 40 euro per uur.

Besparen doe je zo

  • Vraag offertes op.

Offertes opvragen

Een meubelstuk opnieuw lakken scheelt een hoop geld. Nog sneller bespaar je door daar offertes voor aan te vragen. Dat doe je met onderstaande knop. Het scheelt je tot wel 25 procent.

Wat kost een meubelspuiter precies?

Vraag gratis meerdere offertes op bij meubelspuiter in jouw regio en vergelijk het aanbod. Zo kun je besparen op de aanschafkosten en krijg je een goed beeld van de mogelijkheden. Deze offerte service is gratis en vrijblijvend.