Kosten MDF laten lakken

In het verleden werden alle meubels van hout gemaakt. Later kwam daar triplex met fineer bij. Een materiaal wat echter tegenwoordig in opmars is, is MDF. MDF is razend populair om meubels mee te maken. Het materiaal zal niet splinteren wanneer er druk op wordt gezet. Het kan absoluut tegen een stootje en het kan in allerlei meubelstukken worden verwerkt. MDF heeft slechts één nadeel; het moet op kleur worden gespoten. Een meubelstuk van MDF is onverwoestbaar maar op een gegeven moment is het mooie er vanaf. We keken voor je naar de kosten van het laten lakken van MDF.

Hoeveel kost MDF laten lakken

MDF is een materiaal wat zich heel gemakkelijk overnieuw laat lakken. Je moet er dan echter wel voor zorgen dat de waxlaag die er op het materiaal zit eerst wordt verwijderd. Doe je dat niet, dan zal de laklaag niet goed houden op het MDF materiaal. Het is dan ook niet goedkoop om MDF (opnieuw) te laten lakken. We keken voor je naar de kosten van MDF lakken.

 

Wat wordt er gelakt Toelichting Prijs per welk meubelstuk Prijs voor lakken
MDF keukendeurtjes De deurtjes van een keuken verwijderen, laklaag afschuren, aanbrengen nieuwe laklaag en nieuwe waxlaag Per keukendeurtje Tussen 50 en 65 euro
MDF eettafel Eettafel in spuitcabine, al dan niet met demonteren. Afschuren oude waxlaag, aanbrengen nieuwe laklaag en nieuwe waxlaag Per eettafel Tussen 295 en 395 euro
MDF salontafel Salontafel in spuitcabine, al dan niet met demonteren. Afschuren oude waxlaag, aanbrengen nieuwe laklaag en nieuwe waxlaag Per salontafel Tussen 149 en 249 euro

 

  • Als het MDF beschadigd is. MDF kan dan wel niet gaan splinteren, je kan het wel beschadigen. Wanneer er iets hard genoeg op valt kan er een witte plek in de lak zichtbaar worden. In dat geval is het een goed idee om de MDF laklaag te laten verwijderen en een nieuwe laklaag te laten aanbrengen.
  • Als de kleur van het MDF niet meer mooi is. Is MDF niet meer mooi van kleur, dan kan je het laten spuiten in een spuitcabine. Zeker bij een keuken is dit de moeite waard. Een keuken die je koopt in een trendkleur ben je op een gegeven moment wel zat. Het is dan verstandig om de MDF opnieuw te laten lakken in een modernere kleur. Je kan ook kiezen voor een meer neutrale kleur.

Hoe jij zelf de prijs bepaalt

  • Keuze 1: Wat voor meubelstuk laat je spuiten. Je kan er voor kiezen om een MDF meubelstuk in één keer in de spuitcabine te plaatsen. Dit zal ervoor zorgen dat de lak niet gelijkmatig over het hele meubelstuk heen komt te zitten. Bovendien zal het bij de hoeken en naden gaan ophopen. Beter is het om een MDF meubelstuk te demonteren voordat het in de spuitmachine gaat. Daar betaal je echter wel meer voor. Het resultaat is echter zoveel mooier dat het alleszins de moeite waard is.
  • Keuze 2: Welke kleur moet het MDF meubelstuk krijgen. Kies jij bij een MDF meubelstuk voor overspuiten met een kleur die erg afwijkt van de oorspronkelijke kleur, dan is de kans groot dat het meubelstuk meerdere laklagen nodig heeft. In dit geval ben je meer kwijt dan wanneer het meubelstuk een kleur krijgt die lijkt op de oorspronkelijke kleur. Er zal dan minder lak nodig zijn om het meubelstuk op kleur te krijgen.
  • Keuze 3: Zit er speciaal effect in de lak op het meubelstuk. Een meubelstuk kan met een effen lak worden bespoten. Het kan echter ook zo zijn dat jij liever een laklaag hebt die met een effect is gespoten. Je kan bijvoorbeeld kiezen voor glanseffect met glanspigment in de lak, of voor een gemarmerd effect op het MDF. Voor deze effecten betaal je meer aan de meubelspuiterij. Je verkrijgt er echter wel meubels mee die anders behoorlijk wat meer hadden gekost in de winkel.
  • Keuze 4: Waar is de meubelspuiterij gevestigd. Kies jij ervoor om je meubels te laten spuiten bij een meubelspuiterij, dan kan het geen kwaad om eerst te kijken waar ze gevestigd zijn. Er zullen immers altijd transportkosten aan jou worden berekend voor het ophalen en het terugbrengen van de meubels. Je moet in dat geval kilometerkosten betalen aan de meubelspuiterij. Rijd je zelf met je meubels, dan moet je alsnog kilometers maken met je eigen auto. Het is dan ook een goed idee om naar een spuiterij in je eigen omgeving te gaan. De prijs mag wat duurder zijn; de transportkosten maken alles weer goed.

Goede tips

  • Vraag offertes op.

Offertes opvragen

Besparen op het lakken van mdf doe je door offertes op te vragen. Dat doe je in een paar seconden met één muiklik op deze button. Jouw voordeel loopt op tot 30 procent.

Wat kost een meubelspuiter precies?

Vraag gratis meerdere offertes op bij meubelspuiter in jouw regio en vergelijk het aanbod. Zo kun je besparen op de aanschafkosten en krijg je een goed beeld van de mogelijkheden. Deze offerte service is gratis en vrijblijvend.