Kosten mdf lakken zijdeglans

Meubelstukken kunnen van diverse materialen gemaakt worden. Een materiaal wat de laatste tijd steeds meer in opmars is, is mdf. De reden hiervan is duidelijk. Het materiaal is gemakkelijk te verwerken tot een meubelstuk. Bovendien is het een materiaal wat gemakkelijk kan worden gemonteerd en gedemonteerd. De reden waarom je een dergelijk meubelstuk maar een paar jaar in je huis hebt is ook duidelijk. De kleur van het mdf is doorgaans nogal trendgevoelig. We keken voor jou naar de prijs van het lakken van mdf met zijdeglansverf.

Waarom zou jij een mdf meubelstuk lakken met zijdeglansverf

Een mdf meubelstuk is doorgaans een redelijk kostbare aanschaf. Het materiaal is stevig en gemaakt voor tot wel 10 jaar gebruiksduur. De kleur is echter rond een jaar of 4 tot 5 gedateerd. Je doet er in dat geval verstandig aan om het meubelstuk te laten lakken. Voor het gewenste effect bij een mdf meubelstuk kan je kijken naar de mate waarin de laklaag glanst. De ene persoon vindt het nu eenmaal mooier wanneer een mdf meubelstuk glanst dan de andere. Heb jij een meubelstuk wat je wil laten lakken in een andere kleur met een heel lichte glans, dan kies je voor zijdeglansverf. We keken naar de kosten van lakken met zijdeglansverf.

 

Welk product laat je lakken Toelichting Welk product hoort bij de prijs Prijs
MDF keukendeurtjes De deurtjes van een keuken verwijderen, laklaag afschuren, aanbrengen nieuwe zijdeglansverf en eventueel een nieuwe waxlaag Per keukendeurtje tot ongeveer 60 bij 80 cm Tussen 50 en 85 euro
MDF eettafel Eettafel in spuitcabine, al dan niet met demonteren. Afschuren oude waxlaag, aanbrengen nieuwe zijdeglansverf en eventueel een nieuwe waxlaag Per eettafel tot 100 bij 200 cm Tussen 295 en 395 euro
MDF salontafel Salontafel in spuitcabine, al dan niet met demonteren. Afschuren oude waxlaag, aanbrengen nieuwe zijdeglansverf en eventueel eenĀ  nieuwe waxlaag Per salontafel tot 75 bij 150 cm Tussen 149 en 279 euro

 

  • Als jij een glanseffect met extra bescherming wilt op je mdf meubels. Wil jij je meubelstukken laten lakken met zijdeglansverf en daarbij nog extra bescherming? In dat geval kies je ervoor om een traditionele extra waxlaag te laten aanbrengen op je meubelstuk. Dit is een bewerking waar je wat extra voor betaalt aan de meubelspuiterij. Het meubelstuk is daardoor echter wel extra lang beschermd tegen krassen en butsen in de lak.
  • Als jij een zijdeglanseffect zonder extra waxlaag wilt op je mdf meubelen. Een waxlaag op je mdf meubelen zal altijd een extra stukje glans geven aan je meubelstuk. Wil jij een meubelstuk wat een matte uitstraling heeft, dan is het logisch om geen waxlaag aan te laten brengen. Denk niet dat het in dat geval goedkoper is om het mdf meubelstuk te laten maken. Je zal dan namelijk nog moeten kiezen voor een tweede zijdeglans laklaag op je meubelstuk om het te beschermen tegen beschadiging van buitenaf.

Hoe jij bepaalt wat je betaalt

  • Keuze 1: Moet het mdf meubelstuk worden gedemonteerd. Een klein tafeltje van mdf kan je gemakkelijk laten lakken zonder dat het wordt gedemonteerd. In dat geval komt de lak in de spuitcabine gemakkelijk bij alle delen van het tafeltje. Een kastdeurtje kan ook gemakkelijk los in de spuitcabine worden geplaatst. Een kast met deurtjes ervoor kan echter lastig in de spuitcabine worden geplaatst. Deze zal moeten worden gedemonteerd. Doet het bedrijf dat, dan ben je daar extra kosten voor kwijt. Je zal in dat geval 20 tot 40 euro meer moeten betalen voor het spuiten van een mdf meubelstuk met zijdeglanslak.
  • Keuze 2: Wat voor behandeling moet het mdf meubelstuk krijgen. Mdf lakken is sowieso niet goedkoop. Dat komt door de waxlaag die eerst moet worden afgeschuurd voordat er een nieuwe zijdeglans-laag op kan worden aangebracht. De waxlaag heeft een beschermende functie voor het meubelstuk. Wil jij liever een meubelstuk zonder wax, dan moet je het dubbel laten lakken. Ook hiervoor ben je kosten kwijt. Vraag van tevoren altijd naar de kosten van de beide behandelingen.
  • Keuze 3: Waar is de meubelspuiterij gevestigd. Voordat een meubelstuk gespoten kan worden moet het eerst naar de meubelspuiterij toe. Dit kan geregeld worden door het bedrijf zelf. Tegen vergoeding van de kilometerkosten komen ze jouw meubelstuk of meubelstukken ophalen en daar worden kilometerkosten voor berekend. Dit kan een behoorlijke post op je factuur zijn. Een meubelspuiterij in je eigen omgeving is dan ook een stuk voordeliger.

Praktisch besparen

  • Doe zoveel mogelijk zelf. Zelf je meubelstuk demonteren en naar de spuiterij brengen kan een behoorlijke besparing opleveren.
  • Vraag offertes op.

Offertes opvragen

Mdf meubels laten lakken is een kostbare aangelegenheid. Bespaar op de uitgave door offertes op te vragen. Dat doe je in 1 minuut. Jouw voordeel kan oplopen tot wel 30 procent.

Wat kost een meubelspuiter precies?

Vraag gratis meerdere offertes op bij meubelspuiter in jouw regio en vergelijk het aanbod. Zo kun je besparen op de aanschafkosten en krijg je een goed beeld van de mogelijkheden. Deze offerte service is gratis en vrijblijvend.