Kosten mdf lakken hoogglans

Je meubels, dat is iets waar je zuinig op bent. Je koopt ze met het vooruitzicht er een aantal jaren mee te kunnen doen. Toch worden veel mdf meubels afgedankt voordat ze aan het eind van hun levensduur zijn. De reden is duidelijk. Als de kleur niet meer mooi is of als deze uit de mode is geraakt wil je andere meubels kopen. We keken voor je naar het laten lakken van mdf met hoogglans verf.

Hoeveel kost mdf lakken met hoogglans verf

MDF is een materiaal wat veelvuldig wordt gebruikt voor meubelstukken en voor keukenkastdeurtjes. Het is een mooi en degelijk materiaal met slechts één nadeel. Wanneer er een ongeluk mee gebeurd zal er snel een plek in het materiaal komen te zitten doordat de lak eraf springt. Je zal op die plek een witte buts krijgen. Bovendien is de laklaag voorzien van een waxlaag. Je kan een mdf meubelstuk laten lakken met hoogglans verf om een mooi glanzend effect te krijgen. We keken voor je naar de prijzen.

 

Wat wil je laten lakken Toelichting Welke eenheid laat je lakken Prijs per gelakte eenheid
MDF keukendeurtjes De deurtjes van een keuken verwijderen, laklaag afschuren, aanbrengen nieuwe hoogglansverflaag en eventueel nieuwe waxlaag Per keukendeurtje tot ongeveer 60 bij 70 cm Tussen 50 en 75  euro
MDF eettafel Eettafel in spuitcabine, al dan niet met demonteren. Afschuren oude waxlaag, aanbrengen nieuwe hoogglansverflaag en eventueel nieuwe waxlaag Per eettafel tot 100 bij 200 cm Tussen 295 en 395 euro
MDF salontafel Salontafel in spuitcabine, al dan niet met demonteren. Afschuren oude waxlaag, aanbrengen nieuwe hoogglansverflaag en eventueel nieuwe waxlaag Per salontafel tot 75 bij 150 cm Tussen 149 en 249 euro

 

  • Als een mdf meubelstuk in zijn geheel in de spuitcabine kan. Heb je een meubelstuk wat in zijn geheel in de spuitcabine kan, dan scheelt dit een hoop tijd en geld. Het voorschuren en demonteren van een mdf meubelstuk kost namelijk tussen 20 en 40 euro per uur. Een klein meubelstuk of enkel keukenkastdeurtje zou nog in zijn geheel in de spuitcabine passen.
  • Als een mdf meubelstuk moet worden gedemonteerd. Heb jij een mdf meubelstuk wat eerst moet worden gedemonteerd vanwege de afmeting; in dat geval moet je daarvoor bijbetalen. Het demonteren van een mdf meubelstuk kan tussen 20 en 40 euro per uur kosten.

Het prijskaartje van MDF lakken

  • Keuze 1: Wat voor soort mdf meubelstuk moet er worden gelakt met hoogglanslak. Een mdf kledingkast of tv kast met deurtjes is lastig in zijn geheel in de spuitcabine te zetten. Het meubelstuk zal dus moeten gedemonteerd voordat het kan worden gelakt. Voor dit demonteren moet je bijbetalen wanneer dit door de meubelspuiterij wordt gedaan. Je zou echter ook kunnen kiezen om het zelf te demonteren. In dat geval bespaar je ongeveer 20 tot 45 euro per uur aan meerwerk kosten.
  • Keuze 2: Moet het mdf meubelstuk na het voorzien van hoogglans lak ook nog worden voorzien van een waxlaag. Mdf meubelstukken worden vanuit de fabriek afgewerkt met een waxlaag. Je kan in het geval van het spuiten van meubelstukken kiezen om na het lakken met hoogglansverf nog te laten waxen. Je kan er echter ook voor kiezen om deze laatste handeling achterwege te laten. Je bespaart in dat geval wat op de kosten van het lakken. Het is dan wel aan te raden om een meubelstuk meerdere malen te laten lakken.
  • Keuze 3: Wijkt de nieuwe kleur van het mdf meubel erg af van de oude kleur. Wil jij een mdf meubel laten lakken met een kleur die erg afwijkt van de oorspronkelijke kleur? In dat geval zal het meubelstuk waarschijnlijk meerdere malen door de spuitcabine moeten worden gehaald voor een mooi dekkend resultaat. Daarna is het nog te overwegen om een waxlaag te laten aanbrengen. Dit is echter niet nodig omdat het mdf meubel met hoogglansverf is gelakt.
  • Keuze 4: Wil je een speciaal effect aan de lak laten toevoegen. Laat je een mdf meubelstuk laten lakken, dan kan je dat met gewone effen verf doen. Je kan echter ook kiezen voor een speciaal effect in de verf. Dit kan bijvoorbeeld door een marmereffect te laten toevoegen aan de lak. Je kan er ook voor kiezen om glanspigmenten te laten toevoegen aan de verf. Dit zijn zaken die de kosten van het lakken met hoogglansverf verhogen. Het effect is echter spectaculair en geeft jouw meubels een kostbaarder uiterlijk.

Besparen op MDF lakken

  • Vraag offertes op.

Offertes

MDF meubelstukken lakken kan altijd goedkoper. Dat bemerk je wanneer je offertes opvraagt. Je kan je eigen voordeel berekenen, en dat loopt op tot 35 procent.

Wat kost een meubelspuiter precies?

Vraag gratis meerdere offertes op bij meubelspuiter in jouw regio en vergelijk het aanbod. Zo kun je besparen op de aanschafkosten en krijg je een goed beeld van de mogelijkheden. Deze offerte service is gratis en vrijblijvend.