Kosten lakwerk per m2

Je interieur is iets waar je zuinig op bent. Je hebt je meubels destijds met veel zorg uitgezocht. Feit is dat veel gelakte meubelstukken en keukens in trendkleuren worden gekocht. Trendkleuren hebben de eigenschap om uit de mode te raken. Wanneer jouw meubelstuk of keuken uit de mode is geraakt heb je een paar keuzes. Je kan het weggooien of je laat jouw meubelstuk of keuken opnieuw lakken door een meubelspuiterij. We keken voor jou naar de beide opties.

Loont het altijd om een meubelstuk te laten lakken

Wil jij een meubelstuk laten lakken, dan moet je altijd van tevoren een afweging maken. Je moet kijken of het wel de moeite waard is om het meubelstuk te laten lakken. Is het meubelstuk gekocht bij een woonboulevard met kwalitatief hoogstaande meubels, dan is het waarschijnlijk de moeite waard om een meubelstuk te laten lakken. Het meubelstuk kan op een goede manier uit elkaar worden gehaald, en bovendien kan het na het lakken op een stabiele manier weer in elkaar worden gezet. Koop jij een meubelstuk bij een woonwarenhuis of bij een voordeelwinkel, dan is de kans groot dat het meubelstuk van spaanplaat met fineer gemaakt is. Een meubelstuk van een dergelijke kwaliteit kan je moeilijk demonteren en opnieuw monteren. Het fineer zal zich bovendien niet laten spuiten.

Hoeveel kost lakwerk per m2

Wil jij meubels laten lakken, dan ben je natuurlijk benieuwd naar de prijs. Een goede manier om dat in te schatten is aan de hand van het aantal vierkante meters. Bij een tafeltje met poten is het lastig in te schatten hoeveel  vierkante meter er moet worden gelakt wanneer de poten ook moeten worden gelakt. Bij een keukendeurtje is dit wel gemakkelijk te meten. We kwamen voor jou tot een aantal bevindingen.

 

Welk product wil je laten lakken Afmeting Prijs in euro
Frontje van keuken Tot 15×60 cm 30
Frontje van keukenkastje Tot 40×60 cm 60
Frontje van keukenkastje Tot 60×70 75
Frontje van keukenkastje Tot 60×120 85 euro
Frontje van keukenkastje Tot 40 x 200 75 euro
Meubel divers Per m2  75 euro

 

  • Als je een meubelstuk koopt bij een woonboulevard met kwaliteitsmeubels. Koop jij je meubels bij een meubelboulevard koopt waar ze A-kwaliteit meubels verkopen, dan is het de moeite waard om een meubelstuk te laten spuiten. De kwaliteit van het meubelstuk is zodanig dat het zonder problemen kan worden gedemonteerd en later weer kan worden gemonteerd. Je betaalt in dat geval een prijs herleid naar vierkante meters voor het lakken. Al naar gelang de afspraken met de meubelspuiterij wordt het gelakte meubelstuk vervolgens weer in jouw huis gemonteerd.
  • Als je een meubelstuk koopt bij een budgetwinkel. Heb jij je meubelstuk gekocht bij een budgetwinkel waar de meubels van spaanplaat met fineer worden gemaakt? In dat geval zal het doorgaans niet mogelijk zijn om een meubelstuk te laten spuiten. Het is van een zodanige kwaliteit dat het niet zomaar kan worden gedemonteerd zonder dat het weer netjes kan worden gemonteerd. Op het fineer zal bovendien de laklaag niet houden. Het is beter om een nieuw meubelstuk te kopen bij een budgetwinkel ter vervanging.

Hoeveel betaal jij voor het lakken van een meubelstuk

  • Keuze 1: Wat voor meubel laat jij lakken. Laat je een meubelstuk lakken, dan doet het ertoe wat voor meubelstuk er gelakt moet worden. Gaat het om een keukendeurtje wat is losgehaald of om een kleine bijzettafel? In dat geval kan het meubelstuk of frontje in zijn geheel de spuitcabine in. Dit bespaart jou de kosten van demontage van het meubelstuk.
  • Keuze 2: Moet een meubelstuk worden gedemonteerd. Als een meubelstuk moet worden gedemonteerd, dan betaal je daar kosten voor. Het demonteren van een meubelstuk kost je een bedrag tussen 20 en 40 euro per uur als je het laat doen door de meubelspuiterij.
  • Keuze 3: Moet een meubelstuk worden geschuurd. Een meubelstuk wat je van een heel andere kleur wil laten voorzien zal moeten worden geschuurd voor een goed dekkend resultaat. Dit kan de meubelspuiterij voor jou doen. Je bent daarvoor een arbeidsloon bedrag kwijt tussen 25 en 45 euro per uur.
  • Keuze 4: Waar is de meubelspuiterij gevestigd. Meubels moeten worden vervoerd naar de meubelspuiterij wanneer ze in een spuitcabine moeten worden geplaatst. In dat geval zal de spuiterij kilometerkosten berekenen wanneer zij de meubels komen ophalen. Vervoer jij de meubels zelf, dan moet je alsnog kilometers afleggen om de meubels bij de spuiterij te krijgen. Je doet er dus beter aan om een meubelspuiterij te zoeken die in de buurt van jouw huis is.

Nog sneller besparen

  • Vraag offertes op.

Opvragen van offertes

Je bespaart het snelste op de rekening van een meubelspuiterij door offertes op te vragen. Dat doe je met onderstaande button. Je kan daardoor een voordeel tot wel 25 procent krijgen.

Wat kost een meubelspuiter precies?

Vraag gratis meerdere offertes op bij meubelspuiter in jouw regio en vergelijk het aanbod. Zo kun je besparen op de aanschafkosten en krijg je een goed beeld van de mogelijkheden. Deze offerte service is gratis en vrijblijvend.